STRANICA U PRIPREMI
ZAVRŠETAK SE OČEKUJE 1/11/2024

Za sva pitanja pozovite:
065 438 1943

Naš Katalog:

Čaj za alergije

Ovaj čaj se koristi kod svih vrsta alergija, jer oslobađa telo od svih nagomilanih štetnih materija i pospešuje ukupni metabolizam.

Čaj za ciste na bubrezima

Ovaj čaj se pokazao izuzetno efikasnim kod eliminisanja cisti na bubrezima, a uz čaj preporučujemo da se posle svakoga ručka i večere popije po čaša vode u kojoj su razmućene po jedna supena kašika meda i domaćeg jabukovog sirćeta.

Čaj za cirkulaciju

Osim za poboljšanje cirkulacije, ovaj čaj deluje pozitivno i kod reumatskih problema i varikoznih vena, a, osim toga, potpomaže zarastanje gnojnih rana.

Čaj za dijareju

Osim za lečenje proliva i nadražljivih creva, ovaj čaj se može koristiti i kod većine problema sa želucem i crevima, a poboljšanje se može osetiti i kod problema sa jetrom, žuči, gušteračom…

Čaj za disajne organe

Ovaj čaj se može koristiti kod astme, bronhitisa, katara pluća, zatim kod gripa, prehlade… Kod astme i bronhitisa bi 40-ak minuta trebalo ležati na jastučetu napunjenom svežim ili suvim strucima nane. Uz čaj preporučujemo korištenje sledećeg preparata: Dobro izmešati jednu čašu domaćeg putera, jednu čašu meda, jednu čašu limuna, izrendanog ili samlevenog sa korom, jedno veće izrendano česno belog luka i dve supene kašike izrendanog korena hrena. Dobijeni preparat čuvati u frižideru i uzimati po supenu kašiku pre svakog jela.

Čaj za endokrini sistem

Ovaj čaj se može koristiti kod svih problema sa endokrinim sistemom i često daje rezultate kada dođe do zbrke u organizmu pa oboleli ima npr. naizmenično hiper i hipo funkciju štitnjače, ili je u pitanju stalno stvaranje kamenčića u bubrezima, ili su u pitanju misteriozne aritmije…

Čaj za hemoroide

Uz čaj za hemoroide, preporučujemo da se naveče što sitnije iseckaju 3 suve šljive i 3 suve smokve, zatim da se potope u čaši mlake vode, koja se zatim poklopi i ostavi do ujutro, kada se sve smlači i pojede našte srca. Ako se radi o vanjskim hemoroidima, tretman se može dopuniti i korištenjem sledećeg preparata, koji se privija preko noći: Što sitnije se izrenda donji deo praziluka, stavi se u pećnicu da malo smekša na 50 stepeni, a onda se izmeša sa svinjskom mašću, koja je 9 puta isprana u vodi.

Čaj za snižavanje nivoa holesterola

Ovaj čaj deluje prvenstveno na jetru, koja je odgovorna za regulisanje nivoa holesterola, tako da osoba uz poboljšanje vezano za nivo holesterola može osetiti da joj se vraća snaga, može se osećati svežije, a kod nekih ljudi se opšte stanje kože znatno poboljša. Ujutro u čaši nemasnog jogurta potopiti jednu supenu kašiku nasuvo isprženog kukuruznog brašna, ostaviti da se kiseli do podne, a onda razmutiti i popiti pola sata-sat pre ručka. To ponavljati 40 dana, uz redovno korišćenje čaja.

Čaj za imuni sistem

Osim za jačanje imuniteta, ovaj čaj se može koristiti za brže zarastanje rana, za opšte jačanje organizma…

Čaj za jetru

Ovaj čaj se može koristiti kod svih problema sa jetrom i žuči. Osim toga ovaj čaj se može koristiti i kod problema sa želucem, crevima, gušteračom, slezenom, kao i za jačanje imuniteta. Kod problema sa jetrom, bilo bi poželjno da se svaki dan počne sa jednom izrendanom šargarepom, pomešanom sa malo meda. Kao dopunu čaju bilo bi dobro koristiti surutku. U ishrani treba često koristiti mladi kravlji sir, a izbegavati jake začine, neljuštene paprike, paradajz i sl.

Čaj za kamen u bubregu

Kod većih kamenaca preporučujemo da se čaj procedi u posudu u kojoj se nalazi komadić jelove smole, veličine oraha, pa da se iz te posude sipa u čašu. Ako osetite kolike (bolove uzrokovane pokretanjem kamena), treba kiseliti noge u što vrućoj vodi, u dubokoj posudi, a, osim toga, više puta dnevno popiti mešavinu od po jedne kašike meda, maslinova ulja i limunova soka (ili jabukova sirćeta).

Čaj za kamen u žuči

Ovaj čaj se pokazao izuzetno efikasnim kod kamena u žuči, olakšavajući bolove za kratko vreme a otapajući kamen postepeno, bez njegovog naglog teranja napolje u većem komadu, ili komadima.

Čaj protiv krvarenja

Ovaj čaj je pokazao odlične rezultate kod odliva, ali i kod svih drugih problema gde su prisutna pojačana vanjska ili unutrašnja krvarenja, uključujući čak i hemofiliju.

Čaj za ublažavanje menstrualnih tegoba

Ovaj čaj se pokazao kao izuzetno efikasno sredstvo protiv menstrualnog bola, a pozitivno utiče i na funkciju endokrinog sistema kao i na celokupan reproduktivni apart.

Čaj za kandidu

Ovaj čaj balansira crevnu floru, omogućavajući telu da samo trajno eliminiše kandidu i onemogući njen ponovni povratak. Čaj eliminiše i klostridiju i druge neželjene mikroorganizme iz creva, a deluje pozitivno i na želudac, jetru i slezenu.

Čaj za helikobakter pilori

Ovaj čaj trajno eliminiše helikobakter pilori i zaceljuje sluzokožu želuca, otklanjajući gastritis i čir, kao i želučani katar. Čaj deluje pozitivno i kod svih problema vezanih za želučano-crevni trakt, jetru, gušteraču i slezenu.

Čaj za ubrzanje metabolizma

Osim kod problema sa gojaznosti, ovaj čaj se pokazao kao izuzetno delotvoran kod svih hipo stanja (hipo funkcija štitaste žlezde, nedostatak energije, lenja creva, slaba cirkulacija…).

Čaj za muški sterilitet

Ovaj čaj deluje pozitivno na prostatu i urinarni trakt, a delimično i na celi endokrini sistem. Poželjno je da se svaki dan popije po jedna čaša vode u kojoj se razmuti po jedna supena kašika meda i domaćeg jabukovog sirćeta. Pomešati po 100 g meda, susama, mlevenih oraha, badema, lešnika, semenki bundeve, semenki suncokreta, suvih šljiva, suvih smokava, pa tako dobijenu masu podeliti u loptice, uvaljati u kokosovo brašno i koristiti umesto kolača.

Čaj za osteoporozu

Naš tretman osteoporoze polazi od činjenice da je tiroidna, ili preciznije paratiroidna, žlezda odgovorna za regulisanje nivoa kalcijuma u organizmu pa je štitnjaca ta kojoj posvećujemo najviše pažnje u tretiranju ovog problema. Umesto mlečnih proizvoda, kao izvor kalcijuma rađe preporučujemo biljke bogate kalcijumom, kao kupus, salata i sl…

Čaj za ubrzanje probave

Ovaj čaj deluje protiv zatvora, nadutosti, tvrde stolice, kao i kod svih drugih problema vezanih za slabu probavu.

Čaj za prostatu

Ovaj čaj pomaže kod upaljene prostate ali i kod problema vezanih za urinarni trakt. U ishrani izbegavati mleko, a što je češće moguce jesti tikvu i njene semenke, dok ujutro i naveče treba popiti po kašiku bundevinog ulja. Uz čaj se preporučuje sledeća salata, i to tako da se ona jede uz svaki ručak i večeru, a ponekad i uz doručak: prvih 10 dana svaki dan, drugih 10 dana svaki drugi dan i trećih 10 dana svaki treći dan. Salata se dobija tako što se dobro operu, ali ne gule, i iseckaju: jedna manja šargarepa, jedna manja cvekla i jedna rotkvica, a zatim im se dodaju jedna manja sitno iseckana glavica crnog luka i jedno česno belog luka, po kašika iseckanog lista peršuna i koprive, malo maslinovog ulja, soli i jabukovog sirćeta.

Čaj za relaksaciju

Osim za opuštanje, ovaj čaj se može koristiti i kod svih problema sa nervima, uključujući nesanicu, nervozu i povišeni krvni pritisak, na nervnoj bazi. Mnogi ga upotrebljavaju pre nastupa pred većim brojem ljudi, protiv treme. Kod teških problema sa nervima, uz čaj treba koristiti preparat koji se spravlja tako što se dobro izmešaju po jedna čaša meda, limuna samlevenog sa korom i domaćeg putera, sa dve supene kašike samlevenog korena koprive, pa se tako dobijeni preparat čuva u frižideru, a pre svakog jela se uzima po jedna supena kašika.

Čaj za reproduktivni aparat

Ovaj čaj se pokazao izuzetno efikasnim kod gotovo svih problema vezanih za reproduktivni aparat, ili, drugim rečima kod svih ženskih bolesti. Belo pranje, neplodnost, miomi, ranice na materici i ciste na jajnicima, su samo su neki od problema kod kojih ovaj čaj može da pomogne. Kod svih ovih problema uz čaj treba koristiti i kantarionovo ulje koje se privija preko noći. U ishrani što češće treba koristiti jogurt. Kod cisti obavezno treba 1-2 puta dnevno popiti čašu vode, u kojoj su razmućeni po jedna kašika meda i domaćeg jabukovog sirćeta.

Čaj za reumatske probleme

Osim kod navedenog problema, ovaj čaj se može koristiti i kod svih oblika reumatizma, jer čisti krv, pospešujući funkciju jetre i bubrega.

Čaj za šećernu bolest

Ovaj čaj se pokazao izuzetno uspešnim, naročito kod staračkog šećera. Čaj ima pozitivan uticaj još i na jetru, bubrege, probavni aparat i endokrini sistem. Treba se pridržavati dijete propisane od lekara. Svako jutro, našte srca, treba popiti kafenu šoljicu kompota od zobi (ovsa) u koji se doda jedna supena kašika domaćeg jabukovog sirćeta i jedna mala kašičica dobro osušenog i samlevenog belog pasulja. Kompot od ovsa se dobija tako što se pregršt ovsa kuva u 2l vode, dok se ne ukuva na 1l . Zatim procediti, ovas baciti, a kompot piti tokom dana, kao dopunu čaju.

Čaj za srčane probleme

Osim kod navedenog problema, ovaj čaj se može koristiti i kod nervoze, povišenog krvnog pritiska itd. Uz čaj treba koristiti preparat koji se spravlja tako što se dobro izmešaju po jedna čaša meda, limuna samlevenog sa korom i domaćeg putera, sa dve supene kašike samlevenog korena koprive, pa se tako dobijeni preparat čuva u frižideru, a pre svakog jela se uzima po jedna supena kašika.

Čaj za stomačne tegobe

Ovaj čaj se može koristiti kod čira, gastritisa, katara želuca i creva, Kronove bolesti, gastroenterokolitisa, kao i kod većine drugih problema vezanih za probavni trakt.

Čaj za urinarne infekcije

Osim urinarnih infekcija izazvanih bakterijama: ešerihija koli, proteus vulgaris, itd… ovaj čaj se pokazao kao izuzetno efikasno sredstvo kod gotovo svih problema sa bubrezima, mokraćnim mehurom i kanalima, uključujući pesak u bubrezima i mehuru. U ishrani, što je češće moguće, treba koristiti sve vrste bundeve, dok mleko treba izbegavati. Na kraju, treba napomenuti da je ovaj čaj najbolje piti u što većim količinama, gotovo umesto vode.